Farmors fåtölj

Förra året vid den här tiden, när alla kurskataloger damp ner i brevlådan, blev jag så sugen på att gå en kurs för att lära mig klä om min farmors gamla fåtölj. Det blev inte tid till det då...men senare under vintern gick jag en "privat" kurs hos en jobbarkompis fru som är duktig på att klä om möbler. Det var så kul! Ni kan ser här hur det blev...
Jag använde mig av mönstrat tyg på de delar som är lätta att klä om. Jag vet hur jag är...snart är jag trött på svart och då är det lätt att byta färg. Sen är det väldigt praktiskt att ha ett mörk, mönstrat tyg på dynan och fotpallen:)
Så här såg fåtöljen ut innan jag började...
Har du funderat på att gå en kurs...tveka inte.Du kan gå in på folkuniversitetet eller medborgarskolan., de har kurser över hela landet. Du har många roliga timmar att se fram emot. Har du ingen gammal fåtölj eller något i den stilen, finns alltid blocket. Jag har själv köpt ett par emmafåtöljer på blocket som jag ska klä om...dom ska ni få se en annan dag.


Nya gardiner

Äntligen! Nu är jag på gång...

Trött på panelgardiner?
Det var jag och stack till stan för att köpa sammetsgardiner. Usch, vad dyrt! Inget för mig...
Bomullssammet är okey ( kostade150 kr /m) men det är inte så snyggt tycker jag, ingen lyster .
Rotade istället fram lite blåa tyger jag hade hemma, rester från 80-talets glad dagar...
Kompletterade sen med ett par meter som jag köpte i tygaffären, vips fick jag ett par gardiner som jag är jätte nöjd med.
Det blev mycket bättre än bara sammetslängder som jag hade tänkt från början.
Jag har sytt gardinerna i olika fält och använt mig av sammet, satin och brokadtyg.

RSS 2.0