Drutten och Gena

Kommer ni ihåg Drutten & Gena från 70-talet?

Så här fint rum har min systers lille kille. Det är min "lilla" tjej som tillsammans med sin moster målat så fint.
De använde sig av en overheadapparat, bilden har de ritat av från en dvd... Fräckt va?


"Man ska akta sig för att ha så många järn i elden att den slocknar"

Drömhem & Trädgård

Finns det något bättre än att sätta på en brasa, koka en kopp te, skiva ost på ett par digestivekex för att sen sätta sig i favoritfåtöljen och läsa...till exempel "Drömhem & trädgård".Jag har haft tidningen ett bra tag nu. För att förnya mig lite tog jag i somras ett par provprenumerationer på ett par andra tidningar.

Jag fick som bland annat som gåva en "fantastisk" väska som på reklambladet såg ganska schyst ut. När jag fick den var verkligheten något annat. Den är så ful och plastig, ni ska se handtaget...jag är helt övertygad om att det inte är många på redaktionen som använder den när det ska ut och handla i Stockholm...
Varför skickar det ut "gåvor"? Jag hade uppskattat ett gratisnummer istället.)Det var inget större fel på tidningarna, mycket reklam kanske...men de går inte att jämföra med Drömhem & trädgård. Så nu har jag förlängt min prenumeration och har många mysiga stunder att se fram emot.
"Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt"
Mateus

Visst är det kul att duka fint? Och betydligt roligare är det när man har fint porslin.
Vi har samlat på tallrikar från mateus det senaste året. Innan vi valde färg var jag så tveksam, till slut blev det sandfärgade tallrikar och färgade assietter och efterrättskålar.

Vårt senaste tillskott...två fat... 
...och en kanna.


Vill ni förnya bordet hemma? Indiska är en butik jag gått förbi de senaste åren, men nu har jag varit där flera gånger och upptäckt att de har superbra inredningsdetaljer till vettiga priser. De plommonfärgade underläggen har jag köpt jag där. 

Jeansöverkast

Nu har jag klippt och klippt, över 100 lappar. Jag klippte dem 20x20 cm och ett bra tips är att man först gör en mall av tex en plastficka i kraftig plast. Det är mycket lättare att se hur jeanslappen blir när man ritar av. Det är viktigt att vara noggrann... jag är så petig att jag stryker alla lappar när jag klipp ut dem och gör en sista koll att måtten verkligen stämmer. Jag vet att det lönar sig...

Så här ser vårt vardagsrumsgolv ut just nu...

Jag har börjat sy ihop och kommit en bra bit på vägen. Jag har till att börja med sytt dekorsömmar längs den korta sidan. Sicksack på vissa och raksöm på andra, det blir ganska effektfullt...  ja,vi få se hur det blir till slut.Idag har jag köpt färg till tv-rummet så symaskinen får nog vila imorgon:)

Höstens projekt

I höst har jag en hel del projekt att genomföra, innan det blir november och det är dags för allt inför julen.

Jag har under en längre tid samlat på mig gamla jeans och av det ska jag sy ett överkast till min lilla kille, som förresten inte är så liten längre...11år :) Gjorde ett försök att tuffa hans rum med lite svarta detaljer, men det blev aldrig hundra. Nu ska jag gå tillbaka till den lite mer marina stilen, inspirerad av GANT. Ett nytt överkast är i alla fall på gång, ska in till stan i veckan och se om jag kan hitta lite kul attiraljer.

Jag köpte ett par emmafåtöljer på blocket i våras. De ska kläs om, mitt problem just nu är att hitta ett tyg som jag är nöjd med både vad gäller pris ,färg, mönster och kvalitet. Jag är ute efter något lila/plommon... hittade ett fantastiskt tyg en dag i stan, problemet var att det kostade 1695 kr/m, ja du läste rätt nästan 1700 kr!  Här kan ni se hur jag har tänkt att mina fåtöljer ska se ut...

Vi har en sliten vitlaserad trappa som jag få sig ett riktigt ansiktslyft. Vaglarna ska målas vita, trappstegen ska få eksteg med not emellan och räcket hoppas jag till slut ska se ut som ett båtdäck. Det är mina tankar, vi får se hur det blir. Det jobbigaste är att få tag i rätt material.

/SofieRSS 2.0